+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

KAN-therm NET – všestranný systém plošného vytápění s nesčetnými možnostmi využití

15.10.2024 Firma: KAN-therm CZ-SK Časopis: 4/2024

KAN-therm NET je systém, který lze úspěšně instalovat vně i uvnitř budov. Jeho charakteristickým rysem je univerzálnost – lze jej použít na různé typy podkladů, například jako tepelnou izolaci na betonovém podkladu, přímo na betonovém podkladu nebo přímo na zemi. Konstrukce deskového radiátoru se může lišit, ale vždy má jednu společnou vlastnost – upevnění trubek na kovovou výztužnou síť nebo systémovou rohož. To umožňuje povrchový ohřev se zvýšenou mechanickou pevností.

Systém KAN-therm NET je proto ideální pro velké budovy, jako jsou sklady a výrobní haly, budovy pro chov hospodářských zvířat, kancelářské budovy, ale i pro vytápění základové desky v bytové výstavbě. Vzhledem ke značným plochám a uspořádání výztuže stropu nebo konstrukční desky, se trubky pokládají paralelně, obvykle ve formě dvojitého meandru.

Image 0

Stejně profesionální oblastí použití systému KAN-therm NET jsou parkoviště a dopravní cesty, kde je vyžadována zvýšená odolnost proti mechanickému zatížení.

Image 1

Systém zahrnuje:

  1. Ocelovou drátěnou rohož.
  2. Upevňovací pásek pro spojení sítí.
  3. Objímky nebo plastové pásky k upevnění trubek.
  4. Trubky systému KAN-therm NET.

Systém doplňují tradiční rozdělovače plošného vytápění KAN-therm a potrubní rozdělovače KAN-therm položené podle Tichelmannova principu.

V závislosti na potřebách projektu může systém KAN-therm NET využívat:
a) Trubky KAN-therm -bluePERT. Homogenní trubky vyrobené pětivrstvou technologií (5L), kde jsou všechny vrstvy trvale spojeny, a díky použití polyetylenu se zvýšeným tepelným odporem PE-RT (typ I), a jeho vysoké elasticitě, se trubky KAN-therm -bluePERT výborně osvědčují i při pokládce za nízkých teplot. Sortiment trubek KAN-therm -bluePERT zahrnuje průměry 12–25 mm, nabízené ve standardních kolech o délce 200 nebo 300 metrů.

Image 2

b) Trubky PERTAL s hliníkovou vrstvou jsou univerzální polyetylenové trubky. Vyrábí se ve vícevrstvém provedení s použitím hliníkové vrstvy. Trubky PERTAL jsou k dispozici v rozsahu průměrů 16–20 mm, ve standardních kolech o délce 200 nebo 100 metrů. Nejoblíbenější průměry jsou k dispozici také v kolech o délce 600 metrů.

Image 3

Systém KAN-therm NET se používá také k výstavbě tzv. tepelně aktivovaných příček, jako jsou topné podhledy a svislé nosné stěny. Trubky systému KAN-therm NET se připevňují ke spodní nebo horní výztuži pomocí trubkových objímek nebo trubkových pásků v závislosti na jejich zamýšleném použití.

Image 4

Instalaci topných smyček z trubek KAN-therm, dodávaných v kolech, usnadňuje speciální nastavitelný odvíječ, který práci urychluje a ulehčuje.

Firemní článek