+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Systém KAN-therm Wall – stěnové vytápění „suchou metodou“

19.06.2024 Firma: KAN-therm CZ-SK Časopis: 2/2024

Komfortní, bezporuchová, s levným provozem, ekologická, zdravá pro uživatele, estetická a především schopná pracovat s moderními ekologickými zdroji tepla – to jsou požadavky, které v současné době kladou investoři na moderní otopnou soustavu. Všechny uvedené funkce jsou hlavními přednostmi otopných soustav podlahového a stěnového vytápění.

Image 1

Estetika, pohodlí a energetická účinnost

Stěnové a podlahové vytápění je atraktivní především z hlediska energetické účinnosti a komfortu. Díky optimálnímu rozložení teploty, které zajišťuje, můžeme snížit teplotu vzduchu v místnosti až o 1–2 °C při zachování tepelné pohody. To vede ke snížení spotřeby tepelné energie o 5–10 %. Ke snížení tepelných ztrát navíc přispívá i nízká přívodní teplota vytápění. Již po 2 letech provozu lze zaznamenat návratnost investice, protože náklady na instalaci stěnového a podlahového vytápění jsou srovnatelné nebo nižší než náklady na instalaci tradičních radiátorů.

Kromě úspory peněz má tento typ vytápění mnoho dalších výhod. Jednou z nich je estetika – systém je skrytý a nenarušuje design místnosti. Absence velkých radiátorů je výhodná i z hlediska čistoty, protože omezuje cirkulaci vzduchu a usazování prachu. Dalším důležitým aspektem je spolehlivost a životnost systému, jehož jediným omezením je životnost zdroje tepla. Stojí za zmínku, že tyto typy řešení jsou šetrné k životnímu prostředí, zejména pokud jsou napájeny nízkoteplotními kondenzačními kotli, tepelnými čerpadly nebo jinými alternativními zdroji tepla. Stěnové vytápění je kompatibilní s různými zdroji tepla, což dává investorovi možnost snadno změnit způsob generování tepla, například nahradit plynový kotel tepelným čerpadlem nebo instalovat fotovoltaické panely. To znamená, že nejsme omezeni jedním specializovaným řešením.

Systém KAN-therm nabízí řadu takovýchto nejmodernějších technických řešení pro budování energeticky účinných a odolných soustav povrchového vytápění. Systém KAN-therm Wall je jedním ze zástupců skupiny technických řešení určených pro systémy suchého stěnového vytápění.

Systém suchého stěnového vytápění - KAN-therm WALL

Systém suchého vytápění KAN-therm Wall umožňuje rychlou a snadnou instalaci. Základním prvkem jsou prefabrikované sádrovláknité desky s utěsněným polybutylenovým topným potrubím o průměru 8 × 1 mm. Desku lze upevnit lepením a přímou montáží na rovný povrch stěny nebo pomocí speciální nosné konstrukce, ať už dřevěné nebo kovové.

Image 0

V případě dřevostaveb mohou topné panely KAN-therm Wall tvořit nedílnou součást povrchové úpravy ze sádrokartonových desek. Díky přechodkám typu „Click“ je minimalizováno riziko chybné instalace, a tím i netěsností systému, a je zaručena možnost volné a pohodlné konfigurace topných panelů. Systém KAN-therm Wall je vhodný pro použití jak v tradičních konstrukcích (zdivo, železobeton), tak v rámových nebo dřevěných konstrukcích. Široká škála velikostí a kapacit panelů umožňuje instalaci jak na velké plochy, tak na malé stěny s okenními nebo dveřními otvory. Těsnicí body potrubí, vyznačené na panelu, zabraňují náhodnému poškození potrubí během instalace.

Hned po instalaci topných panelů a dokončení hydraulických spojů je možné povrch panelů dokončit dostupnými obklady stěn, jako jsou barvy, tapety, keramické obklady atd. Systém suchého stěnového vytápění KAN-therm Wall je dokonale vhodný pro dřevostavby. Dobrým příkladem je také použití topných panelů KAN-therm Wall v tradičních zděných stavbách při úpravách podkroví, pro instalaci na tzv. šikmé stropy a kolmé podkrovní stěny.

Firemní článek