+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Novinky v systému KAN-therm Tacker

05.08.2024 Firma: KAN-therm CZ-SK Časopis: 3/2024

Tacker je známé a spolehlivé zařízení používané při instalacích podlahového vytápění. Tacker v systému KAN-therm je speciální nářadí, které umožňuje rychlé a snadné upevnění trubek podlahového vytápění na izolační vrstvu, například na pěnový polystyren.

Výrazně usnadňuje práci montážních firem a umožňuje jim zkrátit dobu realizace podlahového vytápění. Díky tackeru lze trubky podlahového vytápění přesně a rovnoměrně rozmístit, což přispívá k rovnoměrnému rozložení tepla v místnosti.

Konstrukce povrchového otopného tělesa z izolačních desek KAN-therm Tacker je klasifikována (podle nomenklatury EN 1264) jako typ A, s provedením mokrou metodou. Topné trubky se k izolaci připevní pomocí plastových sponek s využitím speciálního nářadí tzv. tackeru (systém KAN-therm Tacker), a poté se zalijí tekutým potěrem. Po době tuhnutí a následném vytvrzování se na potěr položí podlaha. Tacker se používá při instalaci podlahového vytápění, protože umožňuje zapíchnout spony držící trubky do izolační vrstvy z pěnového polystyrenu. Nástroj je vyroben z hliníku a je odolný proti mechanickému poškození, takže zůstane dlouho v bezvadném stavu.

Image 1

Rádi bychom se s vámi podělili o změny v nabídce systému KAN-therm Tacker pro povrchové vytápění.
Je mezi nimi několik novinek. První z nich je modernizovaný design tackeru.

Novinkou v konstrukci nástroje je přidání větší patky, která umožňuje udržet stabilní polohu i v případě, že je nutné dočasně přerušit práci. Nezapomněli jsme ani na změnu způsobu ohybu vodítka pro spony, aby spony během práce nezachycovaly do vodítka. Kromě toho jsme změnili polohu rukojeti, která byla otočena o 180°. Dřevěná ergonomická rukojeť je upevněna na speciálně tvarované kovové tyči, která zajišťuje bezpečné uchopení a pohodlnou práci.

Image 2

Přední štítek byl upraven, aby umožnil ještě lepší identifikaci jednotky s velkým logem a nápisem KAN-therm Tacker viditelným již z dálky, což zaručuje jeho originalitu. Kromě toho má náš výrobek mnoho dalších výhod, například speciální šroub, který umožňuje přesné nastavení nástroje prakticky na jakoukoli šířku spony. Nastavení lze provést běžným plochým šroubovákem.

Image 0

Za zmínku stojí, že tackery mají nastavitelné napětí pružiny. Nastavení je velmi jednoduché a vyžaduje pouze imbusový klíč. Odšroubováním a nastavením napětí pružiny podle vlastních preferencí lze výrazně zvýšit pohodlí.

Image 3

Systém KAN-therm Tacker zavedl nový typ spojovacích spon do bloků, což je nedávná inovace. Dosud se spony spojovaly lepicí páskou. Spony, které se v současné době zavádějí do sortimentu systému KAN-therm Tacker, se v hotovém bloku spojují jemným svařením vrcholů. To rozhodně zvyšuje trvanlivost spojení mezi bloky připravenými k použití a sponami.

Image 4

Mezi nové funkce systému KAN-therm Tacker patří:

  • Rychlé a snadné upevnění trubek podlahového vytápění na polystyrenovou izolační vrstvu.
  • Výrazné zjednodušení práce montážních firem.
  • Zkrácení doby realizace podlahového vytápění.
  • Nový, vylepšený způsob spojování spon.
Firemní článek