+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Tepelné čerpadlo Thermia, bezkonkurenční komfort i v těch nejchladnějších dnech

04.09.2024 Firma: THERMIA - IVAR CS spol. s r.o. Časopis: 4/2024

Představujeme novinku od švédské značky Thermia – vzduchové invertorové tepelné čerpadlo špičkové kvality nesoucí název iTec XT, které poskytuje úžasný výkon a funkčnost vytápění i v extrémně mrazivých dnech. Tepelné čerpadlo iTec XT je vhodné také pro rekonstrukce otopných soustav při změně zdroje tepla.

Vytápění s tímto tepelným čerpadlem je radost, protože používá pro pohon kompresoru poměrně malé množství elektrické energie, a tím je velice hospodárné i za mrazivých zimních dnů.

Součástí tepelného čerpadla je samozřejmě i funkce přípravy teplé vody. Modely Thermia iTec XT Total zahrnují 180litrový zásobník teplé vody s technologií TWS (Tap Water Stratification), což je patentovaná technologie Thermia poskytující o 15 % více teplé vody, výrazně rychleji a při vyšších teplotách než tradiční alternativy.

Během teplých letních měsíců lze využít jako standardní vestavěnou funkci i chlazení. Tepelné čerpadlo Thermia iTec XT lze po rozšíření funkčnosti snadno používat k celoročnímu ohřevu bazénu. Svůj bazén tak můžete využívat během všech ročních období, a zároveň výrazně snížit náklady na jeho ohřev.
Thermia iTec XT je založeno na osvědčené invertorové technologii, která neustále plynule přizpůsobuje výstupní topný nebo chladicí výkon aktuální potřebě. Nikdy tak nespotřebuje více energie, než je potřeba, což samozřejmě také snižuje účty za elektrickou energii.

Inovativní konstrukční řešení chladicího okruhu tepelného čerpadla iTec XT nese označení EVI a dovoluje kompresoru scroll pracovat v rozšířené oblasti teplot a tlaků. Je tedy možno teplotu na přívodu do otopné soustavy v případě potřeby dočasně zvýšit až na 70 °C a navíc kompresor pracuje při venkovních teplotách až do –30 °C. Toho je dosaženo vstřikováním chladného chladiva přímo do probíhající komprese v kompresoru, čímž je zvyšována dosahovaná teplota otopné vody na výstupu z tepelného čerpadla. A právě proto je možno iTec XT výhodně kombinovat s radiátorovou otopnou soustavou i s podlahovým vytápěním nebo fancoily.

Thermia iTec XT se také dočkalo několika vylepšení, jako např. zvětšení výměníků tepla, díky nimž je mu umožněno dosahovat skvělých topných faktorů (COP i SCOP), nebo použití speciálních lopatek ventilátoru, které dále snižují hlučnost zařízení při provozu. Hladina akustického tlaku je tak pro jednotlivé výkonnostní varianty 44–49 dB ve vzdálenosti 4 m od venkovní jednotky. To je úctyhodná hodnota, jež zajistí, že tepelné čerpadlo nebude rušivé pro uživatele ani pro sousedy, samozřejmě je ovšem nutno dodržet pravidla pro umístění instalace, což platí obecně pro všechna vzduchová tepelná čerpadla.

Model iTec XT nabízí přehledný displej s velmi intuitivním menu. Uživatelsky přívětivý displej je snadno pochopitelný a jednoduše se v něm pohybuje. Je to již vyzkoušené a s úspěchem používané rozhraní, které je vyladěno pro maximální spokojenost uživatelů. Služba dálkového monitoringu Thermia Online umožňuje sledovat, a případně i snížit či zvýšit teplotu v místnostech odkudkoli na světě, kde je dostupné internetové připojení.

iTec XT je k dispozici ve třech výkonových verzích: 10 kW, 14 kW a 16 kW, a navíc si můžete vybrat z pěti verzí vnitřních jednotek (Standard, Plus, Total, Compact a Total EQ), z nichž každá má jiné vlastnosti. Výběr vnitřní jednotky závisí na kompozici vaší otopné soustavy, abyste si mohli být jisti, že platíte pouze za vybavení, které skutečně potřebujete. Výběr venkovní jednotky závisí na velikosti tepelné ztráty vytápěného objektu, a proto je nutno tepelné čerpadlo vždy důkladně dimenzovat.

Společnost Thermia i její výhradní distributor pro ČR i SR IVAR CS neustále usilují o to být klimaticky šetrnějšími a udržitelnějšími, a také proto Thermia iTec XT používá chladivo R32, které je ekologičtější alternativou tradičních chladiv pro vzduchová tepelná čerpadla. Díky chladivu R32 je dopad na životní prostředí naší planety Země minimální, a Vy tak můžete pořízením iTec XT přispět k boji proti globálnímu oteplování a znečisťování ovzduší.

Image 0

Firemní článek