+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Thermia iTec Eco – všestranné moderní tepelné čerpadlo typu vzduch/voda

07.08.2024 Firma: THERMIA - IVAR CS spol. s r.o.

Thermia iTec Eco je vzduchové tepelné čerpadlo, které využívá výhody invertorové technologie, nového ekologického chladiva R32 a vysoce účinného kompresoru. Je vhodné pro novostavby a rekonstrukce otopných soustav například při výměně zdroje tepla, jako je starý kotel.

Image 0

Stručná charakteristika iTec Eco

  • Tepelné čerpadlo využívá ekologické chladivo R32. Jedná se o chladivo s nízkým GWP (potenciál globálního oteplování) 675, což je asi 1/3 GWP ve srovnání s běžně používaným chladivem R410A.
  • Široká pracovní obálka kompresoru dovoluje dodávat otopnou vodu na přívodu o teplotě až 65 °C.
  • Vysoké množství teplé vody (TV) bylo dosaženo díky technologii TWS a schopnosti ohřevu na vysoké teploty. Pro iTec 5 je to konkrétně navýšení o 23 %. Celkový dodaný objem teplé vody o teplotě 40 °C je 261 litrů.
  • Energetická třída přípravy teplé vody u iTec 5 a 8 Eco dosahuje nyní hodnocení A+.
  • Je tak ideální volbou pro nízkoteplotní podlahové vytápění IVARTRIO a stropní/stěnové chlazení IVARCLIMA, skvěle spolupracuje i s fancoily IVAR.SL, IVAR.SILENCE EGWW nebo IVAR.ECI.

Venkovní jednotky iTec Eco

iTec Eco nabízí velikosti 5 kW (230 V), 8 kW, 12 kW a 16 kW (400 V). Jedná se o efektivní tepelné čerpadlo i při velice nízkých venkovních teplotách. Při venkovní teplotě -7 °C a výstupu 35 °C (na přívodu do otopné soustavy) jednotky dodávají výkony 5,3 kW; 7,7 kW; 12,5 kW a 15,2 kW.

Při A-15/W35 iTec Eco poskytuje tyto výkony a topné faktory:

Image 4

Celá řada iTec Eco má vysoký výstupní výkon i v případě chladného venkovního počasí, a to je velice důležitý parametr, protože hlavně v zimě je třeba efektivně vytápět. Naopak během teplého počasí není těžké dodávat vysoký výkon, a zároveň to někdy nebývá ani žádoucí.

Image 1

Vnitřní jednotky

Vnitřní jednotky jsou dostupné v pěti variantách pro uspokojení jakýchkoli požadavků zákazníka na vybavenost otopné soustavy.

Image 3

Image 5

Verze vnitřní jednotky Standard obsahuje ve své skříni pouze řídicí systém.

Verze Plus je již vybaveností připravena na přepínání mezi vytápěním a teplou vodou, protože má vestavěný třícestný přepínací ventil. Obsahuje pomocný ohřev pro extrémně nízké teploty, kdy kompresor již nemůže dodávat dostatečně vysokou teplotu a obsahuje také oběhové čerpadlo pro otopnou soustavu.

Verze Total a Total Compact mají v porovnání s verzí Plus navíc ještě 180litrový zásobníkový ohřívač teplé vody s technologií TWS, která dle provedených testů dociluje vysoké efektivity ohřevu teplé vody.

Zvýšenou pozornost si hlavně díky svému sofistikovanému provedení zaslouží verze Total +60 s vestavěným 60litrovým buffer tankem, který zvětšuje objem otopné vody v soustavě. To přináší vyrovnanější chod venkovní jednotky. Jednotka tak dobře pracuje i se soustavami s menším objemem vody. Buffer tank má vyrovnávací funkci a minimalizuje zvukové projevy otopné soustavy způsobené rychlými změnami teploty a průtoku. Výsledkem je univerzálnější konstrukce s taktovací vyrovnávací funkcí. iTec Eco Total +60 je méně náchylné na nízký průtok otopnou soustavou a další problémy s tím spojené.

Tato nejvybavenější verze je osazena dvěma oběhovými čerpadly třídy A. Prvním pro distribuci tepla do otopné soustavy a druhým pro cirkulaci otopné vody mezi kondenzátorem a buffer tankem nebo spirálovým výměníkem tepla pro přípravu teplé vody.

Verze iTec Total +60 usnadňuje případné přebudování otopné soustavy ze standardních otopných těles na soustavu využívající fancoily.

Image 2

  1. Displej
  2. Pomocný ohřev
  3. Oběhová čerpadla třídy A
  4. Přepínací ventil pro změnu vytápění/teplá voda
  5. 180l nerezový zásobníkový ohřívač teplé vody
  6. 60l buffer tank
  7. 12l expanzní nádoba

Konec starých kotlů

Podle zákona o ochraně ovzduší je od 1.9.2024 zakázáno provozovat kotle, které nesplňují aktuální požadavky v objektech určených k bydlení, jako jsou rodinné domy atd. Komplexní řešení této situace nabízí právě firma IVAR CS spol. s r.o. Technologie tepelného čerpadla, jako je například iTec Eco, spojená s podlahovým vytápěním, stropním vytápěním/chlazením IVARCLIMA, fancoily nebo radiátory je efektivním řešením pro budoucnost, snižující nejen emise, ale i samotnou spotřebu energie.

Toto řešení je optimální pro objekty o tepelných ztrátách do 16 kW.

Velkým benefitem tohoto řešení je i možnost využití funkce chlazení, která je v těchto tepelných čerpadlech vestavěná, a tím pádem se nemusí dokupovat a dá se perfektně využít se stropním chlazením, fancoily a také s podlahovými teplosměnnými plochami.

Závěr:

Tepelné čerpadlo iTec Eco je moderní ekologické zařízení, které svou všestranností vychází vstříc všem vašim požadavkům. V případě zájmu neváhejte kontaktovat obchodní zástupce společnosti IVAR CS, jejichž kontakty naleznete na webových stránkách www.ivarcs.cz.

Firemní článek