+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Standard bezbariérových koupelen

02.10.2024 Firma: VIEGA s.r.o.

S ohledem na stárnoucí českou populaci roste zájem o to, aby lidé zůstali co nejdéle soběstační ve svých domovech s podporou domácí péče. Zásadní roli v tomto ohledu hrají dobře upravené koupelny. Společnost Viega proto nabízí široký sortiment řešení pro bezbariérové koupelny a toalety.

Sprchový žlábek Advantix pro bezbariérové koupelny

Jedním z klíčových prvků bezbariérové koupelny je sprchový kout na úrovni podlahy s dostatkem prostoru i pro invalidní vozík. Optimální řešení představuje sprchový žlábek instalovaný před stěnu, který šetří místo a umožňuje plně využít sprchový kout. Další alternativou je stěnový odtok Advantix Vario Wand od společnosti Viega, který lze díky hloubce 25 mm snadno zabudovat do stěny. Diskrétní design zajišťuje vkládací rošt o šířce pouhých 4 mm. Pro větší pohodlí se doporučuje skládací nebo pevné sprchové sedátko a ochranný závěs proti stříkající vodě.

Image 1Nenápadný a stylový sprchový žlábek Advantix Vario umožňuje plné využití celého sprchového prostoru. (foto: Viega)

Toaleta Prevista Dry pro bezbariérové užívání

Bezbariérová toaleta je dalším důležitým prvkem. Pro tuto potřebu je vhodný multifunkční předstěnový systém Prevista Dry, který umožňuje nastavit výšku keramiky dle individuálních potřeb. Šrouby lze při montáži výškově nastavit v rozmezí 33 až 39 cm. Ještě větší komfort poskytuje WC s nastavitelnou výškou pomocí pneumatického pístu, který lze ovládat stisknutím tlačítka. Díky tomu lze snadno přizpůsobit výšku toalety pro každého člena domácnosti.

Image 0Kompletně bezbariérová koupelna se sprchou na úrovni podlahy a výškově nastavitelným WC s pevnými opěrnými madly, která jsou bezpečně upevněna k předstěnovým prvkům Prevista Dry. (foto: Viega)

Po stranách toalety lze pomocí upevňovacích prvků nainstalovat až dvě opěrná madla, která budou poskytovat uživatelům potřebnou oporu a zvyšovat bezpečnost. Upevňovací prvky lze bez problému připevnit k systému Prevista Dry, a i když se instalují během výstavby, madla lze přidat později, až budou potřebná.

Důležité je také snadné ovládání splachování. Ovládací desky Visign for More 200 a Visign for Style 23 lze umístit nejen nad toaletou, ale také na nábytek či protější stěnu, zkrátka kdekoliv, kde to je potřebné s ohledem na snadné ovládání, např. z invalidního vozíku.

Image 2Kompletní podpora: i zdánlivě malé detaily, jako jsou sklápěcí opěrná madla u WC nebo posuvná WC mísa, hrají při návrhu bezbariérové koupelny zásadní roli. (foto: Viega)

Bezbariérové umyvadlo

V sortimentu Prevista Dry najdete i výškově nastavitelné umyvadlové prvky, které instalatér nastaví přesně dle potřeby. Díky skryté připojovací skříňce je zajištěna volnost pohybu a umyvadlo je tak přístupné i pro vozíčkáře. Doplňkem může být dlouhá armatura a sklopné zrcadlo, čímž se zajistí plně bezbariérové prostředí.

Image 3Větší flexibilitu poskytuje výškově nastavitelný umyvadlový prvek Prevista Dry se skrytou připojovací skříňkou, který zajišťuje bezbariérový přístup k umyvadlu. (foto: Viega)

O společnosti:
Společnost Viega je odborníkem na zdravou pitnou vodu v budovách a řadí se mezi světovou špičku na trhu s instalační technikou. Rodinný podnik s více než 120letou tradicí a téměř 5 000 zaměstnanci po celém světě se zaměřuje na kvalitu TZB. Mezi hlavní kompetence patří udržování a zvyšování hygieny pitné vody, energetické účinnosti, komfortu a bezpečnosti v budovách. Skupina Viega vyvíjí a vyrábí více než 17 000 systémových produktů v deseti lokalitách po celém světě.
Firemní článek