+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kermi x-flair: Desková otopná tělesa pro tepelná čerpadla a kondenzační kotle

17.10.2024 Firma: KERMI s.r.o. Časopis: 4/2024

Osvědčená energeticky úsporná technologie x2 s inovativním systémem ventilátorů

Image 0

Technologie x2 + axiální ventilátory = x-flair

Díky osvědčené technologii x2 spolu s plně automatickými integrovanými axiálními ventilátory zajišťují Kermi x-flair, desková otopná tělesa pro tepelná čerpadla a kondenzační kotle, maximální tepelný komfort při nízkých teplotách přívodu. Díky tomu jsou ideální pro kombinaci s moderními nízkoteplotními zdroji tepla, ať už v rámci rekonstrukce a modernizace otopných soustav, tak i v novostavbách. Zejména ve starších zástavbách jako praktickou alternativu k podlahovému vytápění umožňují Kermi x-flair rychlou a jednoduchou výměnu starých radiátorů.

V případě, kdy kombinace tepelného čerpadla s podlahovým vytápěním není možná nebo není žádoucí, nabízí Kermi x-flair perfektní řešení: při teplotách přívodu mezi 35 °C a 55 °C zajišťuje příjemný tepelný komfort v místnosti. Kermi x-flair kombinují nepřekonatelnou technologii x2, osvědčenou z programu deskových otopných těles Kermi, spolu s inovativním systémem ventilátorů pro rychlý a účinný přenos tepla v místnosti.

Jak funguje plně automatické ovládání ventilátoru

V Kermi x-flair se nacházejí malé axiální ventilátory, které jsou spolehlivě chráněné horní mřížkou. Ventilátory distribuují teplo do místnosti rychle a jsou velmi tiché díky bezhlučnému provozu. Požadovaná rychlost je řízena plně automaticky: aby se místnost rychle ohřála, pracují ventilátory se zvýšenou rychlostí. Ta se pak automaticky sníží, jakmile je dosaženo požadované teploty. Deskové radiátory Kermi x-flair lze ovládat jako běžné radiátory přes termostatickou hlavici, přičemž se ventilátory zapínají a vypínají podle potřeby.

Rychlé a flexibilní řešení pro novostavby a rekonstrukce

Kermi x-flair, desková otopná tělesa pro tepelná čerpadla, jsou navržena pro optimální, dynamický provoz s moderními nízkoteplotními zdroji tepla s rychlou reakční dobou. Při stavební délce 400 až 2005 mm a stavební výšce 554 až 959 mm dosahuje v komfortním režimu tepelných výkonů 364 až 1375 wattů (při spádu 45/35/20°C). Ve srovnání se statickými teplovodními modely umožňují Kermi x flair v menší velikosti stejný tepelný výkon, což představuje podstatnou prostorovou výhodu při plánování tepla v místnosti. Díky krátké době ohřevu a rychlému ochlazení jsou Kermi x-flair ideální pro použití i v nárazově používaných místnostech s měnícími se požadavky na teplo v krátké době, jako jsou kanceláře nebo dětské pokoje.

Největší výhodu přináší Kermi x-flair pravděpodobně při modernizaci otopné soustavy: lze jej snadno a rychle 1:1 vyměnit a připojit na stávající otopnou soustavu bez složitých rekonstrukčních prací.

Image 1

Deskové radiátory Kermi therm-x2 a Kermi x-flair mají identický vzhled a dodávají se ve variantách s přední deskou: Profil, Plan a Line. Díky identickému vzhledu nabízí maximální flexibilitu během plánování, neboť je lze snadno kombinovat v závislosti na individuálních požadavcích, tepelné potřebě a dostupnému prostoru v každé místnosti.

Jednoduchá instalace díky předmontáži

Předmontované a připravené radiátory k zapojení: Kermi x-flair se montují na stěnu nebo podlahu jako běžný radiátor a připojí se k otopné soustavě. Splňují běžné boční připojovací rozměry vč. DIN 500 a 900 a jsou k dostání také ve ventilové verzi V s přednastavenými ventily. Pro rychlou a snadnou instalaci je součástí dodávky také upevňovací sada. Při rekonstrukci lze využít stávajícího připojení a upevnění na stěnu. Nakonec je zbývá jen zapojit do zásuvky a Kermi x-flair jsou připravena k použití.

Firemní článek