+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

OPOP nabízí kotle na dřevo za super cenu: stejná konstrukce i účinnost, ale jednodušší řídicí jednotka

25.06.2024 Firma: OPOP s. r. o. Časopis: 2/2024

Výrobce kotlů na pevná paliva OPOP rozšiřuje nabídku svých zplynovacích kotlů na dřevo. Nové kotle, které nesou v názvu označení „S“, mají zjednodušenou řídicí jednotku a díky tomu jsou k dostání za výrazně výhodnější cenu.

Image 0

Zplynovací kotle H4EKO-D jsou mezi zákazníky i montážními firmami oblíbené pro svou prověřenou konstrukci i vysokou účinnost. OPOP nabízí dvě modelové řady – první s výkony do 25 kW a druhou s výkony do 55 kW.

Vyšší výkonová řada označená jako H4EKO-D MAX se pyšní tím, že do kotle lze přikládat polena dlouhá až 53 centimetrů. Tím si majitelé ušetří řezání dřeva na menší kusy. Také objem palivové šachty je nadstandardní (až 201 litrů) a díky tomu se prodlužuje doba, kdy není potřeba přikládat. Kotel H4EKO-D MAX se tak ideálně hodí pro vytápění rodinných domů a středně velkých objektů.

„Velkou výhodou obou zmíněných kotlů je to, že řídicí jednotka umí ovládat celou otopnou soustavu – bez nutnosti investovat do řízení dalších prvků,“ vysvětluje Ing. Roman Boczek, obchodní ředitel v OPOP. „Zároveň ale víme, že ne každý majitel potřebuje řídit více prvků v soustavě.“ A právě kvůli tomu v OPOP nově představují kotle na dřevo s jednodušší verzí řídicí jednotky.

Jak chytrou řídicí jednotku opravdu potřebujete?

Nově si tak zákazníci mohou vybrat, jaké funkce řídicí jednotky kotle na dřevo využijí, a podle toho si zvolí typ kotle s příslušnou elektronikou:

  • Chcete řídit všechny připojené prvky otopné soustavy, tedy kotel, čerpadla, směšovací ventily, akumulační nádobu, ovládání přes internet atd.? Vybírejte mezi kotli H4EKO-D nebo H4EKO-D MAX. Nabízí plnou funkcionalitu řídicí jednotky a modulaci otáček odtahového ventilátoru v širokém rozsahu.
  • Stačí vám ovládání kotle, čerpadla ústředního vytápění a akumulační nádoby? Pak doporučujeme kotel na dřevo s označením H4EKO-D S nebo H4EKO-D MAX S. Odtahový ventilátor funguje v režimu zapnuto/vypnuto.

„Eskové varianty kotlů na dřevo ocení ti, kdo hledají kvalitní kotel s prověřenou konstrukcí a jednoduchým ovládáním. Nezaplatí za funkce a komponenty, které nepotřebují, a při nákupu tím výrazně ušetří na pořizovacích nákladech,“ dodává Ing. Roman Boczek. Rozdíl v ceně je několik tisíc korun - v závislosti na konkrétním výkonu kotle.

Dále je v nabídce modul, který i jednodušší řídicí jednotku umí doplnit o další funkce. Například, když dojde ke změně v otopné soustavě nebo se zvýší nároky majitele.

Image 1

Ušetříte na pořizovacích nákladech

Hlavní výhodou je, že zplynovací kotle na dřevo, jejichž elektronická řídicí jednotka má méně funkcí, lze pořídit za mimořádně výhodné ceny.

  • Kotle z modelové řady H4EKO-D S jsou v prodeji za cenu od 66 550 Kč včetně DPH.
  • Vyšší výkonová řada H4EKO-D MAX S začíná na ceně 95 590 Kč včetně DPH.

Konstrukční řešení pro vyšší komfort

Zatímco funkce řídicí jednotky se liší, konstrukce kotlů na dřevo od OPOP je stejná. Všechny zplynovací kotle mají velmi vysokou účinnost a díky tomu šetří náklady na palivo. Odtahový ventilátor automaticky reguluje průběh spalování.

Unikátní rovné žárubetonové dno spalovací komory umožňuje vytvořit velkou žhavou vrstvu, která zajistí kvalitní hoření paliva po dlouhé hodiny a bez klenbování.

Pro pohodlné přikládání je kotel vybavený odsávací klapkou, která zajistí odsátí kouře do komína. Během několika vteřin je možné dveře otevřít, aniž by do místnosti pronikl nepříjemný kouř.

Zplynovací kotle H4EKO-D spadají do emisní třídy 5, splňují podmínky ekodesignu a jsou zařazené do aktuálních dotačních programů.


Podrobnější informace: www.opop.cz
tel.: 571 675 240
OPOP s. r. o., Zašovská 750
757 01 Valašské Meziříčí
Firemní článek
Související produkty
Související časopisy