+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Chytrá spolupráce TČ a FVE

08.08.2024 Firma: REGULUS spol. s r.o. Časopis: 3/2024

Inovativní a ekologicky šetrný přístup k energetické soběstačnosti domácnosti.

Image 0

Tepelné čerpadlo využívá okolní teplo ze vzduchu, vody nebo země k vytápění nebo chlazení domu, fotovoltaické panely vyrábí elektřinu ze slunečního záření, ta pak může pohánět tepelné čerpadlo a je využita i pro ostatní spotřebiče ve vašem domě.

Pro maximální využití energie slunce jsme vyvinuli vlastní software, který řídí výkon tepelného čerpadla dle výkonu FV elektrárny. Z přebytečné elektrické energie vyrábíme pomocí tepelného čerpadla tepelnou energii, kterou ukládáme do akumulační nádrže HSK PV, vyvinuté přímo pro kombinaci s FV elektrárnou. Z této nádrže pak teplo a teplou vodu využíváme i v době, kdy slunce nesvítí.

Tato kombinace umožňuje snížit závislost na konvenčních zdrojích energie a snižuje celkové náklady na provoz domácnosti. Ty je možné dále snížit využitím bateriového úložiště. Někteří dodavatelé elektřiny navíc přebytky z fotovoltaických elektráren vykupují nebo nabízí jejich ukládání do virtuální baterie, která umožňuje letní přebytky elektrické energie využít v zimě.

Image 1

Firemní článek