+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Výměna radiátorů bez složitých stavebních úprav: to jsou ocelové článkové radiátory Zehnder Charleston Retrofit.

Hledáte pro své projekty odolné a krásné radiátory, které nejen spolehlivě vytápí, ale stanou se ozdobou interiéru dnes stejně jako za sto let? Hledáte radiátory schopné vykouzlit útulný prostor bez ohledu na designové preference zákazníků? Hledáte řešení, které vám umožní realizovat výměnu radiátorů bez složitých stavebních úprav, uzpůsobené pro snadnou instalaci, které vám umožní rychlé a bezproblémové realizace? Potřebujete radiátor, který se neokouká a bude bezproblémově sloužit po generace? Radiátor Zehnder Charleston je vším, čím chcete: nadčasovou klasikou, rozvernou modernou i trendy řešením, které se přizpůsobí stylu i době po generace.

Univerzální design nemusí být nenápadný

Interiér se mění, radiátor zůstává. Pokud má váš zákazník vyhraněný vkus, rád mění zařízení bytu a v designu jde s dobou, může být výběr radiátoru problém. Zatímco nábytek snadno vyměníte za nový, modernější nebo pohodlnější, měnit radiátor není nic příjemného ani levného, navíc se většinou nevyhnete stavebním zásahům. Proto je dobré vybrat radiátor, který se neokouká a přirozeně splyne s jakýmkoli designovým stylem. Přesvědčte své zákazníky, aby nesahali po nenápadném řešení, které zapadne, po deskovém radiátoru v neutrální barvě, která „se hodí ke všemu“. Existuje lepší řešení, které odolá zubu času.

Image 1

Nadčasové uvažování vyžaduje nadčasové řešení, které nebude působit zastarale, nepatřičně, ani obyčejně. Jedno takové je tu už bezmála 100 let: ocelový článkový radiátor Zehnder Charleston – unikát, který ani za téměř století neztratil nic ze svého kouzla a kvalit stejně, jako oblíbený tanec, po kterém je pojmenován.

Image 2Původní vzhled radiátoru Zehnder Charleston v době, kdy byl historicky první ocelový článkový radiátor na světě patentován (30. léta 20. století)

Kdo by dnes hádal, že základem pro nejoblíbenější model článkového radiátoru všech dob byly ocelové trubky motorek Zehnderli, kterým hospodářská krize znemožnila odbyt, a bylo tak potřeba najít jim jiné uplatnění? Ale to je jiný příběh, který si můžete poslechnout zde.

Dokonalý design jako samozřejmost: Zehnder Charleston vyniká nadčasovou elegancí

Radiátor má hlavně topit, případně sušit: zkrátka – hřát. Dokonalý design je považován za samozřejmost. „Při plánování interiéru věnujeme pozornost hlavně nábytku a doplňkům, často zapomínáme na radiátory. Dokonale sladěný interiér pak doplníme dodatečně vybraným neutrálním tělesem, abychom nenarušili svůj záměr,“ říká k časté chybě při zařizování Ing. Miroslav Váša, odborník na designové radiátory evropské jedničky ve výrobě ocelových článkových radiátorů – švýcarské značky Zehnder, a dodává: „Radiátor je v interiéru stejně důležitý jako nábytek – je to výrazný prvek, v moderním interiéru může být dominantní. Stojí za to věnovat výběru čas, protože kromě krásného vzhledu můžete získat i výhody bezvadného provozu, dlouhé životnosti, inteligentních funkcí a další. Říkám výhody, protože to zdaleka není samozřejmost.

Image 3Radiátor Zehnder Charleston v provedení Technoline v prostoru suterénní schodišťové haly. Velká plocha zajišťuje dostatečné teplo i nejchladnějších měsících roku.

Řada levných radiátorů je vyráběna tak, aby „přežila záruku“. Zákazníkům pak nezbývá než radiátory měnit, řešit problémy s nedostatečným výkonem, vadami povrchu, plísněmi v koupelnách a další, kterým se lze správnou volbou radiátoru vyvarovat.“

Radiátory jsou investicí na celý život, ty nejkvalitnější přežijí mnohé generace. Vyplatí se volba na jistotu: z hlediska vhledu, kvality zpracování, bezproblémového provozu i ceny. V tom všem vyniká Zehnder Charleston – nadčasová klasika, která se přizpůsobí vkusu i rytmu doby, a i po sto letech je stále ozdobou domovů i veřejných prostor.

Ideální radiátor pro rodinné domy i veřejné budovy

Radiátory Zehnder Charleston jsou ideálním řešením nejen pro novostavby, ale i pro rekonstrukce. Nachází uplatnění i ve speciálních projektech jako jsou rekonstrukce historických budov a dobových interiérů.

Image 4Radiátory Zehnder Charleston jsou dokonalým řešením pro rekonstrukce historických prostor a veřejných budov. Umožňují i netradiční využití. Zde nahrazují zábradlí.

Díky vysoké výhřevnosti, snadné kontrole teploty, variabilitě velikostí a barev a zaoblenému tvaru těles jsou optimálním řešením pro nemocnice, ordinace, školy nebo kanceláře.

Image 5Zaoblené články jsou bezpečnou, a zároveň svěží variantou pro nemocnice a lékařské ordinace. Příjemné sálavé teplo je distribuováno rovnoměrně v celém prostoru místnosti.

Bezkonkurenční variabilita

„Radiátor Zehnder Charleston je nadčasovým řešením, které vyhoví každé stavební situaci a jakémukoli designovému záměru,“ zdůrazňuje hlavní přednost nadčasové designové klasiky Ing. Váša. „Poskytuje možnost zaoblení podle křivek nábytku či stěn, obloukové nebo rohové provedení, možnost kotvení kolmo na stěnu či do prostoru, na výběr máte různou hloubku radiátorů od 2 do 6 trubek, a výšku můžete volit od 26 cm do 6 m.“

Image 6Radiátory Zehnder Charleston do 60 cm výšky umožňují i usazení do prostoru bez kotvení do stěny

Zehnder Charleston navíc není jen bytovým radiátorem. Lze jej využít i v koupelně. Pro tento účel výrobce nabízí variantu pro koupelny a kuchyně s držákem na utěrky a ručníky.  

Image 7Radiátor Zehnder Charletson Bar v barvě Traffic White se středovým připojením s držákem na ručníky a utěrky

Dokonale hladký povrch a prvotřídní dvouvrstvé lakování

Bezprecedentní kvalita zpracování je základem pro bezvadný vzhled i dlouhou živostnost radiátorů Zehnder Charleston. Díky preciznímu laserovému svařování s využitím technologie LazerMade® a následné opakované kontrole těsnosti jsou spoje radiátorů Zehnder Charleston dokonale těsné a sváry neviditelné. Vynikající pevnost, odolnost vůči korozi a kvalita povrchu jsou zaručeny nejen využitím kvalitní oceli, ale také vysoce kvalitním dvouvrstvým lakováním.

Image 8Paleta barevných možností nabídky Zehnder Charleston je prakticky neomezená

Zehnder Charleston si můžete objednat v jakémkoli barevném odstínu, přičemž 50 barev je k mání bez příplatku v rámci akce Colours Free. Milovníky industriálního vzhledu nadchne speciální průhledný lak Technoline, který dává vyniknout specifickému zbarvení a kresbě oceli, a ladí tak s oblíbeným urbánním stylem a nejnovějšími trendy příklonu k přírodním materiálům.

Ideální řešení pro nízkoteplotní soustavy

„Velkou výhodou radiátorů Zehnder Charleston je jejich skvělý výkon a vysoká energetická účinnost,“ popisuje další výhody radiátoru Ing. Váša. Radiátory se velmi rychle nahřívají, takže jsou vhodné i pro krátkodobé dotápění mimo hlavní topnou sezónu, anebo v kombinaci s podlahovým topením v koupelnách. Za 2 minuty se dokáží zahřát z pokojové teploty na necelých 60 °C, což je v této kategorii unikát.

Image 9Experimentálním měřením byl prokázán rychlý náběh teploty radiátorů Zehnder Charleston: Povrch tělesa se ohřeje na teplotu 64,7 °C již za 4 minuty (běžně je to za stejnou dobu zhruba poloviční teplota).

Stejně tak chladnutí je několikanásobně rychlejší než u litinových radiátorů, což je v zateplených domech po rekonstrukci nebo v moderních vysoce utěsněných budovách výhoda zamezující přehřívání prostoru.  

Image 10Zehnder Charleston rychle reaguje na požadavek snížení teploty: ochladne z 58,2 °C na 33 °C již za 39 minut. Litinový radiátor chladne zhruba 4 x pomaleji, což může být výhoda ve starších budovách s vysokou tepelnou ztrátou, nikoli ale v moderních dobře izolovaných domech a budovách.

„Zehnder Charleston je ideální pro použití v soustavě a tepelným čerpadlem a kondenzačními kotly“, zdůrazňuje odborník na radiátory Ing. Váša.

Snadná náhrada starých radiátorů bez stavebních zásahů

Zehnder Charleston nabízí také unikátní řešení pro snadnou výměnu starých litinových těles, deskových nebo jiných starších radiátorů. Vyvinul speciální řadu Retrofit s roztečemi uzpůsobenými původním rozvodům, takže při výměně radiátorů není třeba řešit zbytečné stavební zásahy.

Image 11Boční rozteče shodné s roztečemi starých litinových nebo deskových radiátorů umožňují čistou a rychlou instalaci bez stavebních zásahů

Radiátory Zehnder Charleston Retrofit jsou uzpůsobené pro snadnou náhradu starých radiátorů za nové. Nespornou výhodou je také jejich nižší cena. „Nesmrtelné“ ocelové radiátory tak pořídíte za cenu litiny.

Image 12Technické údaje 1 článku radiátoru Zehnder Charleston Retrofit. ( Tepelné výkony jsou měřeny dle EN 442, ΔT 50 K (75/65/20 °C).) Radiátory jsou dodávány svařené jako jeden kus v požadovaném počtu článků (minimum = 4 články), tlakově odzkoušené a 2-vrstvě lakované.

Při instalaci oceníte rychloupínací sadu EasyFix pro bleskovou instalaci, i další vychytávky jako obal radiátoru uzpůsobený pro ochranu při instalaci, který lze opakovaně využít i později při výmalbě místnosti. 

Image 13Obal radiátoru je uzpůsoben pro ochranu, bezpečnou manipulaci a překrytí během instalace, anebo později při rekonstrukci nebo výmalbě interiéru.

Bezchybný návrh a cena na pár kliknutí v Konfigurátoru Charleston

Pokud šetříte každou minutu a potřebujete rychle získat a návrh a cenu pro netrpělivé zákazníky, máte zdrama k dispozici nástroj, který umožňuje získat správnou konfiguraci, kompletní sestavu a cenu radiátoru – online, okamžitě, na pár kliknutí. Konfigurátor Charleston neumožňuje vadné konfigurace, takže při sestavování optimálního návrhu pro vaše zákazníky nemůžete udělat chybu. Vyzkoušet si to můžete na odkazu .

Image 14Zehnder Charleston Turned v barvě White Matt ve verzi s vodorovně situovanými články.

Neobyčejná variabilita a schopnost adaptovat se v rámci jakéhokoli designového záměru činí z radiátorů Zehnder Charleston a Charleston Retrofit skvělé řešení pro ty, kdo váhají, i pro ty, kdo mají ve svých náročných požadavcích jasno. Je to nestárnoucí klasika a vícegenerační řešení, které oslní v každé roli, v každém prostoru a v každé době.

Zdroj: Zehnder Group AG

Firemní článek