+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

VITOSET Aqua – spolehlivé řešení pro oblasti s tvrdou vodou

27.06.2024 Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 2/2024

Změkčovací zařízení Vitoset Aqua od společnosti Viessmann chrání vodovodní potrubí a zařízení využívající vodu, jako jsou kotle, zásobníky teplé vody a domácí spotřebiče (včetně praček, myček nádobí, kávovarů a tlakových hrnců) před usazováním vodního kamene zapříčiněného tvrdou vodou. Tím se prodlužuje jejich životnost a výrazně se snižuje pravděpodobnost nákladných oprav. Příjemným vedlejším účinkem je jednodušší čištění sanitárních zařízení.

Image 0Obr. 1 • Tepelné čerpadlo Vitocal 200-S typ vzduch-voda s nainstalovaným zařízením pro změkčení vody Vitoset Aqua

Spolehlivý provoz a minimální požadavky na údržbu

Zařízení na změkčování vody pracuje na základě osvědčeného procesu iontové výměny, kdy dochází ke změkčení vody. Voda dodávaná vodárenskou společností protéká přes zásobník živice, která ji změkčuje a filtruje. Inteligentní řídicí jednotka sleduje stav živice a automaticky ji regeneruje proplachováním solným roztokem. Tím je zajištěna optimální a stálá kvalita vody. Kromě doplňování tablet s regenerační solí a doporučené roční servisní prohlídky není nutná žádná jiná údržba.

Image 1Obr. 2 • Tři modelové velikosti zařizení Vitoset Aqua

Zařízení na změkčování vody Vitoset Aqua je k dispozici v několika velikostech s průtokem 15 až 28 litrů za minutu. Tři modelové velikosti mohou splňovat různé nároky v místě předpokládané instalace. Menší zařízení se elegantně vejde pod nástěnný zdroj tepla, jako je například tepelné čerpadlo Vitocal 200-S.

Vlastnosti výrobku

  • Zařízení na změkčování vody s průtokem 15 až 28 l·min–1.
  • Integrovaný měřič průtoku a čidlo množství soli pro bezpečný provoz.
  • Monitorování a kontrola systému odborným dodavatelem pomocí aplikace ViGuide a koncovým uživatelem pomocí aplikace ViCare.
  • Atraktivní a jednotný design Viessmann.
  • Volitelné příslušenství chrání před nákladným poškozením domácnosti při úniku vody.

Výhody zařízení Vitoset Aqua

  • Ochrana proti usazování vodního kamene v koncových odběrných zařízeních díky upravené vodě.
  • Malá montážní plocha díky kompaktnímu designu.
  • Rychlá instalace a uvedení do provozu odborným dodavatelem.
  • Prakticky bezúdržbový provoz s automatickou regenerací pryskyřice v zásobníku.

Image 2Obr. 3 • Vitoset Aqua: 1 – Ovládací jednotka s 3,5palcovým dotykovým displejem, 2 – Komunikační modul např. pro aplikaci ViCare, 3 – Rotační ventil, 4 – Zásobník s pryskyřicí, 5 – Ventil solanky s dvojitým zabezpečením

Ovládání prostřednictvím aplikace ViCare a chytrého telefonu

Po uvedení do provozu lze změkčovací zařízení přidat jako další komponent do bezplatné aplikace ViCare. Uživatelé pak mohou kdykoli sledovat aktuální provozní stav svého zařízení Vitoset Aqua prostřednictvím chytrého telefonu. Aplikace je například v předstihu upozorní, kdy je potřeba doplnit tablety s regenerační solí. Uživatelé mohou navíc sledovat aktuální průtok vody a dostávat upozornění, pokud je zjištěn potenciální problém.
V případě úniku vody uzavírací ventil (volitelné příslušenství) automaticky uzavře přívod vody do hlavního potrubí, aby ochránil domácnost před poškozením vodou. Uzavírací ventil lze ovládat také prostřednictvím aplikace ViCare nebo přímo na zařízení.

Firemní článek