+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Teplo a chlad pro michelinskou resaturaci

16.11.2020 Firma: IVT Tepelná čerpadla s.r.o.

Vyhlášené vinařství, hotel a restaurace SALABKA v pražské Troji, s prestižním oceněním The Michelin plate, využívá tepelná čerpadla s vrty pro vytápění, chlazení a technologii výroby vína.

Image 1

Výrobu tepla a chladu zajišťují dvě tepelná čerpadla IVT Greenline D 36 a D 42 o výkonu 77 kW. Ta jsou doplněna elektrokotlem pro pokrytí případných výkonových špiček.

Potřeba tepla pro celou usedlost je 94 kW a potřeba chladu 74 kW. Teplo i chlad jsou využívány pro provozní prostory restaurace a hotelu a při výrobě vína metodou řízeného kvašení. Technologické odběry tepla a chladu představují cca 20 % z celkového instalovaného výkonu.

Image 2

Systém tepelných čerpadel umí vyrábět teplo i chlad současně s minimální spotřebou elektřiny. Tepelná čerpadla využívají vrtné pole s devíti vrty o hloubkách 120 až 130 m. Pole slouží nejen pro získávání nízkopotenciální energie v zimě pro vytápění, ale i pro ukládání odpadního tepla, které vzniká v létě při chlazení. Teplota ve vrtech je tak celoročně vysoká a tepelná čerpadla dosahují velmi dobrých topných faktorů.

Firemní článek
Související produkty