+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Sběrnice dat - Inteligentní správa údajů o spotřebě energií

16.09.2024 Firma: ista Česká republika s.r.o.

Sběrnice dat zajišťuje automatický sběr dat ze všech instalovaných přístrojů ista s rádiovým odečtem v objektu. Díky integrované SIM kartě a bateriovému napájení je její instalace a zprovoznění velice jednoduché. Sběrnice využívá technologii, která je jedinečná na trhu a díky které přístroje nainstalované v objektu komunikují i mezi sebou. Signál  z přístroje si hledá optimální cestu ke sběrnici dat a je schopen „přeskakovat“ z přístroje na přístroj až ke sběrnici  dat a zpět. To přináší především vysokou spolehlivost, kvalitu přenosu odečtených hodnot a nižší náklady na pořízení dálkových odečtů.

Umístění sběrnice je bez potřeby instalace dalších přídavných zařízení nebo stavebních úprav. Sběrnice dat komunikuje s přístroji pouze 1x týdně (přístroje měří spotřebované energie nepřetržitě, ale mimo dobu komunikace nevysíla-jí žádný signál) a přenese tak hodnoty ze všech přístrojů za posledních 7 dnů. Použitím této moderní technologie se minimalizuje vytvářený elektromagne-tický smog v objektu.

Image 2

Denní přehled o spotřebě

Díky pravidelné komunikaci jsou přístroje monitorovány, a to umožňuje zajistit jejich výměnu v případě poruchy v co nejkratším čase. U vodoměrů je také možné aktivovat službu Detekce úniku vody a mít jistotu, že uživatel bude automaticky varován v případě dlouhodobého úniku vody. Denní hodnoty o spotřebě jsou pak k dispozici na internetovém portálu www.ista24.cz.

Buďte již nyní připraveni na legislativní změny

Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2018/2002/EU o energetické účinnosti (EED), přináší pro vlastníky a správce nové povinnosti, které mimo jiné zahrnují poskytování informací o spotřebě pro konečné spotřebitele jednou za měsíc. Díky automatické sběrnici pro sít nové generace budete na tento požadavek již nyní připraveni.

Klíčové vlastnosti

  • spolehlivé řešení pro zajištění požadavků EED
  • automatický odečet bez vstupů do bytu/domu
  • online přístup k údajům o spotřebě a stavu měřičů
  • jednoduchá instalace
  • bateriové napájení s životností 10 let

Sběrnice dat automaticky odečítá denní údaje o spotřebě tepla, vody, elektřiny a plynu.

Image 0

Dnes má ista ve 22 zemích instalovaných přes 500 000 sběrnic, které navzájem spojují více než 28 milionů přístrojů. V České republice se sběrnice dat instalují již více než 10 let a dnes odečítají přes 720 000 měřicích přístrojů po celé zemi.

Technické parametry

Image 1

Firemní článek
Související produkty
Bytový vodoměr domaqua m
detail
Bytový vodoměr istameter® m
detail
Ultrazvukový měřič tepla - ultego III smart
detail
Elektronický poměrový rozdělovač topných nákladů - doprimo 3 radio
detail
Technologie dálkového odečtu energií pomocí sběrnic dat
detail