+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Novinka: akumulační zásobníky pro tepelná čerpadla

15.07.2024 Firma: REFLEX CZ, s.r.o. Časopis: 3/2024

Společnost Reflex Winkelmann GmbH patří k předním dodavatelům vysoce kvalitních systémů technického vybavení pro vytápění a zásobování teplou vodou. Z novinek v našem sortimentu pro letošní rok bychom Vám rádi představili nové akumulační nádoby pro tepelná čerpadla Storatherm Heat Mini.

Image 1

Funkce

Akumulační nádoby v otopných soustavách slouží v první řadě k akumulaci tepelné energie, kterou lze následně v otopné soustavě využít.
U standartních tepelných čerpadel s nižší provozní teplotou ztrácí akumulace většího množství vody svůj význam, ale i zde najdou akumulační nádoby své využití, například jako taktovací nádoby, pro zajištění snížení počtu startů kompresoru a zvýšení jeho životnosti.
A co u tepelných čerpadel s plynulou regulací výkonu? I v tomto případě je vhodné použití akumulačních nádob, zejména u tepelných čerpadel vzduch-voda, jako zásoby energie pro odmrazení venkovních jednotek, prováděné ve většině případů změnou provozního režimu.

Portfolio

S novými akumulačními zásobníky Storatherm Heat Mini H a V přidáváme do našeho portfolia mnoho variant menších zásobníků a dokážeme nyní přesně vyhovět i potřebám malých systémů. Storatherm Heat Mini H je zapojen paralelně a primárně se používá k integraci tepelných čerpadel do stávajících budov jako hydraulické oddělení, zatímco Storatherm Heat Mini V je zapojen do série ve zpátečce a zejména zaručuje omezení počtu startů kompresoru.

Oba typy zásobníků jsou dodávány přímo s izolací a lze je vybavit příslušenstvím jako např. přídavným elektrickým topným tělesem. Velké dimenze přípojek jsou zejména vhodné pro velké objemové průtoky tepelného čerpadla a vytvářejí minimální tlakové ztráty.

Výhody

  • Optimalizovaná velkosériová výroba s nízkou pořizovací cenou a skladovou dostupností.
  • Prodloužení životnosti a zvýšení účinnosti tepelného čerpadla.
  • Konstantní provoz tepelného čerpadla bez výkonových špiček.
  • Odtávání venkovních jednotek tepelného čerpadla bez pocitu snížení tepelného komfortu.

Naše společnost Reflex nabízí mnohem více než jen produkty. Kromě komplexních plánovacích a poradenských služeb nabízíme také uvedení do provozu našimi vlastními servisními techniky a rozsáhlou poprodejní podporu a nově nyní poskytujeme i mnoho digitálních služeb, které našim zákazníkům usnadňují plánování, montáž a provoz našich produktů. Více informací najdete na našich webových stránkách www.reflexcz.cz

Image 0

Firemní článek