+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Klimatizace stvořená k vytápění! Novinka Power Heat Multi má skvělou účinnost i v –25 °C

Společnost Panasonic Heating & Cooling Solutions představila na veletrhu Chillventa 2024 v německém Norimberku novou rezidenční klimatizaci. Není náhoda, že ji uvádí právě teď – na začátku topné sezóny v celé řadě evropských zemí. Jednotka Power Heat Multi je totiž klimatizace, jejíž hlavní devizou není chlazení, ale špičkový topný výkon a účinnost i při venkovních mrazech –25 °C!

Power Heat Multi je nová řada rezidenčních klimatizací společnosti Panasonic, která je navržena speciálně pro instalaci v chladném klimatu. Nabízí vysokou účinnost a bezproblémový provoz při venkovních teplotách až –25 °C. Jednotky se vyznačují SCOP 4,6 a kompatibilitou s vnitřními jednotkami Panasonic Etherea. Velkou výhodou je, že ty jsou mimořádně tiché – například hladina akustického tlaku u modelů Etherea Z dosahuje pouhých 19 dB(A). Pro srovnání, tak „hlučný“ je například tikot náramkových hodinek!

Image 2Venkovní jednotka klimatizace Power Heat Multi

Navíc vestavěný Wi-Fi modul slouží k pokročilému ovládání vnitřních jednotek přes internet. „Díky tomu je možné ovládání prostřednictvím nejpopulárnějších hlasových asistentů na trhu – Google Assistant a Amazon Alexa,“ prozrazuje Radek Vanduch, hlavní technik společnosti Panasonic Heating & Cooling Solutions.

Skvělý výkon při vytápění dvou i tří místností

Venkovní jednotka s vyhříváním vany kondenzátu je chráněna před zamrznutím, což zajišťuje spolehlivost fungování celého systému. „Dokonce i při třeskutých mrazech do –25 °C poskytuje jednotka skvělý výkon 3,9 kW pro vytápění dvou místností a 4,3 kW pro vytápění tří místností,“ říká Radek Vanduch.

Image 1Vnitřni jednotka klimatizace Panasonic Power Heat Multi v interiéru

Top účinnost i kvalita vzduchu v elegantním designu

Multisplit modely se mohou díky invertorové technologii pochlubit vysokou účinností s energetickou třídou A++. Ve spojení s již zmiňovanými vnitřními jednotkami Etherea kombinují výjimečnou účinnost s elegantním designem i různorodou barevností. Vnitřní jednotky jsou k dispozici ve třech různých odstínech – grafitově šedé, stříbrné i tradičnější matně bílé. Navíc vnitřní jednotky nabízejí i uživatelsky přívětivé funkce, hlavně technologii nanoe X. „Ta využívá při čištění vzduchu miliardy takzvaných hydroxylových radikálů. Při reakci s jinými prvky, například vodíkem, omezují množení škodlivin v podobě bakterií, virů, plísní a pachů,“ vysvětluje Radek Vanduch a dodává: „Technologie nanoe X tak dokonale v domácnosti zajistí vysokou kvalitu vzduchu. To ocení všichni rodinní příslušníci, ale obzvlášť ti, kteří trpí alergiemi nebo astmatem.“

Image 0Klimatizace Panasonic Power Heat Multi

Firemní článek
Související produkty
Panasonic představuje reverzní tepelná čerpadla
detail
Nová řada fan-coil jednotek Panasonic
detail
PANASONIC - Úspora energie, komfort a zdravý vzduch
detail
PANASONIC – Nové provedení venkovních jednotek PACi
detail
PANASONIC představil chlazení postavené na CO2
detail