+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Inovativní řešení pro vytápění a chlazení průmyslových prostor: SAX Air

16.08.2024 Firma: 4HEAT s.r.o. Časopis: 3/2024

Tepelná čerpadla se v posledních letech stala středem pozornosti při hledání energeticky úsporných a ekologických řešení pro vytápění a chlazení. Zajímavým faktem je, že princip tepelných čerpadel není novinkou –využívá se již od 19. století. Co je však průlomové, jsou moderní technologie a materiály, které z těchto zařízení činí mnohem účinnější a dostupnější řešení než kdy dříve. SAX Air, nová generace průmyslového tepelného čerpadla vzduch-vzduch, přináší řadu výhod, které stojí za pozornost odborníků v oboru.

Image 0

Jedním z hlavních přínosů SAX Air je jeho rychlá a jednoduchá instalace. Na rozdíl od klasických systémů, které vyžadují složité instalace kotlů, ohřívačů a plynových rozvodů, tepelné čerpadlo potřebuje jen přívod elektrického proudu. Stačí pouze propojit venkovní a vnitřní jednotku přes zeď, což výrazně zkracuje dobu a snižuje náklady na montáž. Tato vlastnost je obzvláště výhodná pro provozy, které potřebují rychle reagovat na měnící se potřeby a podmínky, nebo místa, kde nelze omezit provoz a činnost pracovníků.

Efektivní a ekonomické chlazení

SAX Air se ukazuje jako levnější a jednodušší řešení pro chlazení hal oproti tradičním chillerům a klimatizacím. Zařízení nevyžaduje instalaci rozvodových kanálů, což snižuje nejen počáteční investice, ale i náklady na údržbu. Díky jednoduché konstrukci je distribuce vzduchu v hale rychlá a efektivní, což zajišťuje optimální pracovní podmínky během teplých letních měsíců. Výsledkem je zvýšení komfortu zaměstnanců a efektivity provozu.

Při vytápění nabízí SAX Air ekologickou a nákladově efektivní alternativu k tradičním plynovým ohřívačům vzduchu nebo kombinaci kotle a kaloriferu. Tepelné čerpadlo využívá obnovitelné zdroje energie, což přispívá k ochraně životního prostředí a zároveň snižuje provozní náklady. Ve srovnání s tepelnými čerpadly vzduch-voda je SAX Air efektivnější, protože nedochází k ztrátám energie při přenosu tepla do vody a následně z vody do vzduchu.

Univerzální průmyslové řešení

SAX Air je navrženo pro široké spektrum průmyslových aplikací, od malých dílen a skladů až po velké výrobní haly. Díky schopnosti zajistit vytápění i chlazení s výkonem až 42 kW se stává ideálním řešením pro celoroční provoz. Tento výkon umožňuje efektivní řízení teploty v různých typech prostor, což je klíčové pro udržení optimálních podmínek pro výrobu a skladování.

Moderní technologie, které SAX Air využívá, zahrnují i použití ekologičtějšího chladiva R32. Toto chladivo je nejen účinnější než zastaralé R410A, ale také méně škodlivé pro životní prostředí. Tímto krokem potvrzuje 4heat závazek k udržitelnosti a inovacím, které přinášejí skutečnou hodnotu zákazníkům.

Image 1

Společnost 4heat, tradiční dodavatel s více než 20 lety zkušeností v oblasti vytápění a chlazení průmyslových a komerčních prostor, se pyšní individuálním přístupem ke každé zakázce. Nabízí komplexnost od projekce přes dodání a montáž až po následný servis. Široká síť montážních a servisních partnerů zajišťuje, že každá instalace proběhne hladce a každý zákazník je plně spokojen. Navštivte stránky tepelkoprohaly.cz a zjistěte více o tom, jak vám SAX Air může pomoci zlepšit vaše pracovní prostředí a snížit náklady.

Image 2

Jste montážní organizace? Dejte nám vědět na tepelko@4heat.cz a začněte s námi spolupracovat. Máme nachystané výhodné podmínky pro každého kvalitního partnera.

Image 3

Firemní článek