+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Flexfiller direct G4 - Kompaktní automatická digitální dopouštěcí jednotka

17.07.2024 Firma: Aalberts hfc CZ s.r.o. Časopis: 3/2024

Jako jednu z novinek roku 2023 představila společnost Flamco novou kompaktní automatickou dopouštěcí jednotku FlexFiller Direct G4 s elektronickým snímačem tlaku a uživatelsky přívětivou řídicí jednotkou pro digitální udržování minimálního tlaku v uzavřených soustavách vytápění.

Image 0

FlexFiller Direct G4 je nejnovější a nejpokročilejší jednotka pro doplňování vody do soustavy. Tato jednotka bez čerpadla zajišťuje automatické plnění a doplňování vody do uzavřených soustav vytápění a chlazení. Zařízení je navrženo tak, aby pravidelně doplňovalo vodu a vyrovnávalo drobné ztráty tlaku v soustavě (např. malé úniky, odvzdušnění atd.).

Jedná se o úzké nástěnné doplňovací zařízení bez čerpadla s průtokem vody až 14 l·min–1 v závislosti na tlaku ve vodovodním řadu nebo na zvýšeném tlaku vody v soustavě. Je určeno k přímému připojení k přívodu vody do budovy pomocí dodávané flexibilní hadice. Slouží k plnění a udržování tlaku soustavy vytápění nebo chlazení bez nutnosti použití čerpadla.

Image 1

Jednotka je vybavena uživatelsky přívětivým řídicím systémem, který snadno a přehledně zobrazuje všechny provozní a chybové stavy. Disponuje rozsáhlým úložištěm dat pro online i offline analýzu, mikroprocesorovým řízením, přehledným grafickým displejem a funkcí self-learning. Dodává se s komunikačními protokoly MODBUS RTU a BACnet, takže ji lze v případě potřeby integrovat do systému řízení budov. Má unikátní algoritmy pro sledování stavu expanzní nádoby, pojistných ventilů a detekci netěsností pro robustní a spolehlivou otopnou nebo chladicí soustavu.

FlexFiller Direct G4 lze připojit ke službě vzdálené správy Flamconnect Remote, digitálním cloudovým rozhraním pro montážní firmy, správce budov a servisní organizace, která umožňuje efektivnější servis a údržbu.

Mnoho jedinečných funkcí, včetně ochrany proti zaplavení (omezovač doby chodu dopouštění, alarm nadměrného dopouštění), a pokročilá technologie zabudovaná v jednotce zajišťuje nejnižší možnou spotřebu energie, dlouhou životnost a jednoduchou údržbu. Spo-lečnost Aalberts hfc CZ garantuje případnou výměnu vadného výrobku po dobu pěti let.

Image 2

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy