+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Chladiče a tepelná čerpadla ECOi-W AQUA-Z DC nabízejí působivou škálu výkonu i supertichý provoz

Panasonic Heating & Cooling Solutions oznámil nejnovější přírůstek do svého hydronického portfolia. Jde o řadu tepelných čerpadel a chladičů ECOi-W AQUA-Z DC, která zvyšuje výkon i škálovatelnost řešení pro komerční instalace. Tato produktová řada nabízí mimořádně tichý provoz a výkony v rozpětí 150 až 380 kW s možností navýšení až na působivých 3 040 kW v kaskádových konfiguracích.

Image 0ECOi-W AQUA-Z DC

ECOi-W AQUA-Z DC používá chladivo R32 s nízkým GWP (potenciál globálního oteplování)

a má mnohem nižší uhlíkovou stopu než jednotky, které využívají chladivo R410A. S deseti modely pouze pro chlazení a třinácti reverzibilními modely nabízí pestrou paletu řešení a flexibilitu pro komerční objekty s různorodými požadavky na instalaci. Řada obsahuje tři konstrukce šasi – šasi s ohnutou cívkou1 a dvě multi-V šasi2. Verze H je navíc vybavena spirálami Fin&Tube se zmenšeným průměrem 7,2 mm, které optimalizují náplň chladiva a snižují uhlíkovou stopu až o 85 %3.

Klíčovým rysem ECOi-W AQUA-Z DC je jeho dvouokruhové provedení, které zahrnuje čtyři spirálové kompresory. To zajišťuje nepřetržitý provoz a vysokou flexibilitu i v případě selhání jednoho z okruhů. Tím je zajištěn spolehlivý výkon především v náročných klimatických nebo provozních podmínkách.

Mimořádně nízká hlučnost provozu

Další prioritou při návrhu ECOi-W AQUA-Z DC bylo snížení hluku, kdy jsou jednotky k dispozici ve standardní i supertiché verzi. Supertiché modely jsou vybaveny kompresorovými plášti pro jednotky o výkonu 150–170 kW a kompresorovými skříněmi i plášti pro jednotky s výkonem 190–380 kW. Zmíněné pláště umožňují snížení hluku až o 5 dB(A) ve srovnání se standardními verzemi jednotek.

Možnost napojení na Smart Grid

Dalším klíčovým atributem ECOi-W AQUA-Z DC je vylepšený sezónní výkon, který se může pochlubit maximálním SEER 5,2 a SCOP 4,0, což zajišťuje vysokou účinnost po celý rok. Jednotky jsou navíc vybaveny inteligentní řídicí logikou, která umožňuje pokročilé řízení pracovní obálky kompresoru. Je rovněž vybavena možností zapojit jednotky do tzv. Smart Gridu (SG), tedy inteligentní sítě, což zajistí optimalizaci výkonu a ještě významnější energetické úspory i snížení dopadu provozu jednotek na životní prostředí.


1 Pro kapacity 150–170 kW
2 Pro kapacity 190–380 kW
3 V porovnání s průměrem cívky u standardních jednotek R410A

Pro další informace navštivte web https://www.aircon.panasonic.cz.

Firemní článek
Související produkty
Panasonic představuje reverzní tepelná čerpadla
detail
Nová řada fan-coil jednotek Panasonic
detail
PANASONIC - Úspora energie, komfort a zdravý vzduch
detail
PANASONIC – Nové provedení venkovních jednotek PACi
detail
PANASONIC představil chlazení postavené na CO2
detail