+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Automatické kotle na uhlí BENEKOV řada B

13.03.2020 Firma: BENEKOVterm s. r. o. Časopis: 1/2020

Optimální náhrada kotlů na tuhá paliva s ručním přikládáním

Od 1. 1. 2020 začala v celé EU směrnice o Ekodesignu, která výrazně zpřísnila podmínky pro uvádění na trh kotlů na pevná paliva. Nová přísná norma způsobila, že téměř všechny kotle na tuhá paliva s ručním přikládáním je od ledna 2020 nutno instalovat s akumulační nádrží. Cena za celkovou instalaci kotlů na ruční přikládání se tímto výrazně navýšila. Automatické kotle na uhlí se tak stávají logickou a výhodnou náhradou kotlů na ruční přikládání. Celkové náklady na instalaci vybraných modelů automatických kotlů jsou nižší, požadavky na prostor v kotelně jsou menší a přitom pohodlí obsluhy i ekonomika provozu je výrazně výhodnější než u běžně prodávaných kotlů na ruční přikládání s akumulační nádrží.

Image 1

Od ledna 2020 uvádí BENEKOV na trh pět nových modelů automatických kotlů na uhlí označených jako řada B. Jmenovité výkony kotlů jsou 15–19–25–35–49 kW. Certifikovaným palivem je hnědé uhlí ořech 2.

Konstrukce nové řady je navržena s cílem dosáhnout maximálních úspor ve výrobě a tím se dostat na vynikající cenovou úroveň. Omezení spočívá například v tom, že kotle nemají možnost dodatečně instalovat automatické čištění výměníku nebo automatické odpopelnění. Na podporu prodeje v období od ledna do března 2020 jsou nové modely dodávány za lákavou zaváděcí cenu. Například BENEKOV B16 o jmenovitém výkonu 15 kW je dodáván za katalogovou cenu 49 990,– Kč bez DPH.

Image 2

Všechny modely jsou vybaveny řídicí jednotkou s ovládáním jednoho topného okruhu. Na přání je možno dodat ovládání přes Internet. Pro uznání záruky je nutno instalovat podle předepsaného zapojení číslo 16 využívající čtyřcestný směšovací ventil. Při instalaci je možno využít pokojový termostat ecoSTER 200 BN (bude dostupný do dubna 2020) nebo novinku dostupnou od ledna 2020, bezdrátový pokojový termostat PellasX RADIO s ISM modulem.

Pohodlná obsluha, vysoká účinnost až 90 %, široká servisní síť a vynikající poměr cena/výkon u všech modelů nové řady B vytváří výbornou kombinaci ve srovnání s alternativou – kotli na ruční přikládání, které je nutno kvůli přísných podmínek ekodesignu instalovat včetně akumulační nádrže.

Kombinace přísné legislativy a zvyšujících se nároků na pohodlí obsluhy ze strany majitelů domů vytvořila situaci, kdy automatické kotle na uhlí mají šanci získat na trhu větší podíl než ručně přikládané kotle s akumulačními nádržemi. Ekodesign má potenciál způsobit na trhu skutečnou revoluci. A to vše v situaci, kdy stále více než 150 tisíc domácností topí ve starých kotlích třídy 1 a 2, které musí do 1. 9. 2022 odstavit z provozu.


Více informací na www.benekov.com

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy