+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kompaktní kondenzační kotel s přípravou teplé vody

16.02.2017 Firma: HERMANN Tepelná technika s.r.o. Časopis: 1/2017

Nové plynové nástěnné kondenzační kotle TWIST PRO 25C, od společnosti HERMANN tepelná technika s.r.o., zaujmou velmi pohledným designem a nabízejí mnoho výhod pro komfortní, bezpečné a především úsporné vytápění.

Výhodami jsou například kompaktní rozměry (výška 600 mm, šířka 400 mm a hloubka 310 mm), hospodárnost s vysokou účinností 107,5 %, krystalický podsvícený digitální displej, předehřev teplé vody (TV) na požadovanou teplotu, která je okamžitě připravena k použití, bezpečnost zajištěná mnoha ochrannými prvky, velmi nízké hodnoty vyprodukovaných emisí a tichý provoz. Kompaktní rozměry předurčují kotle pro instalaci do rodinných domků a bytových jednotek do omezených prostor, jako jsou např. koupelny, chodby, výklenky v zádveří, anebo do kuchyňské linky.

Image 0

Jednoduché používání

Obsluha kotle je velmi jednoduchá a zcela srozumitelná pro každého uživatele. Zapnutí kotle, přepnutí topného režimu z letního na zimní a naopak, nastavení teploty otopné vody, nastavení teploty TV, nebo spuštění funkce předehřevu TV na požadovanou teplotu lze provést pomocí tlačítek umístěných na hlavním panelu ovládání. Všechny provedené změny se ihned zobrazí na grafickém digitálním displeji a uživatel je okamžitě zaznamená.

Teplá voda vždy a v dostatečném množství

Jednou z nejdůležitějších funkcí kotle je dostatečná příprava TV. Kotel TWIST PRO 25C neprovádí přípravu TV v klasickém deskovém výměníku, ale v bitermickém nerezovém primárním výměníku. Tento výměník, který je kompletně vyroben z nerezové oceli INOX 316L, je patentem výrobce kotlů. TV prochází celým primárním výměníkem v nerezovém potrubí o Æ15 mm směrem od zadní části k přední části a je postupně ohřívána na požadovanou teplotu maximálním výkonem kotle tj. 27 kW. Průtok TV o Dt 30 °C je 13 l·min–1, což zajistí komfortní užívání TV i při nízké vstupní teplotě studené vody v zimních měsících.

Kvalitní a úsporné komponenty

Plynové kondenzační kotle jsou vyráběny z nejmodernějších komponentů, které mají rovněž velký vliv na hospodárný provoz celého zařízení. Nejdůležitější je elektronická deska s mikroprocesorem, která řídí kompletní provoz spotřebiče. Dalším velmi důležitým komponentem je ventilátor s plynulou modulací otáček, dodávaný společnost SIT. Výhodou ventilátoru je jeho umístění na krytu spalovací komory. Spalovací směs je tak distribuována přímo z ventilátoru do hořáku, který není válcovitý, ale oblý, a tím je nízký plamen rozložen do větší plochy. Oběhové elektronické modulační čerpadlo s výtlačnou výškou 6 m a energetickou třídou „A“ má snížená spotřebu elektrické energie až o 60 % oproti klasickému čerpadlu. Regulace kotle umožňuje připojení čidla venkovní teploty a prostorového termostatu s regulací OpenTherm nebo dálkového ovládání, řízení až 3 topných okruhů, přípravy TV a ovládání solárního systému.

Image 1

Dnes je již samozřejmostí poměrně rozsáhlý informační systém o probíhajících závadách kotle, jejich archivace pro potřeby servisního technika, nebo informace pro spotřebitele o provozním stavu kotle a teplotě otopné vody, teplotě TV, teplotě spalin, výkonu kotle, otáček ventilátoru a mnoho dalších údajů. Tyto informace lze využít při kontrole v běžném provozu nebo při odhalování některých závad.

Kotle TWIST PRO 25C jsou součástí nové generace ­závěsných kondenzačních plynových kotlů, zvláště kompaktních a multifunkčních. Představují ideální odpověď na požadavky moderních domácností, kde musí být využito každé místo tím nejlepším možným způsobem.

Firemní článek