+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Hybridní systém vytápění – vytápějte chytře a ekonomicky

09.11.2023 Firma: PROTHERM

Hybridní systém vytápění může být v mnoha případech nákladově výhodným a účinným řešením a současně prvním krokem k využívání obnovitelných zdrojů energie.

Image 0

Hybridní topné systémy Protherm dokážou totiž využít vždy ten ekonomičtější a výhodnější zdroj energie. Ve většině případů se pod pojmem hybridní vytápění rozumí kombinace klasického plynového kondenzačního kotle s tepelným čerpadlem. Hybridní systém však může znamenat i rozšíření konvenčního plynového kotle třeba o solární panely nebo topný systém na biomasu.

V hybridním systému s tepelným čerpadlem lze tepelné čerpadlo používat po celý rok, ale nejúčinněji pracuje při vyšších venkovních teplotách. Plynový kotel je pak naopak nejúčinnější při nízkých venkovních teplotách. Hybridní topný systém sleduje venkovní teploty i výstupní teplotu a automaticky vybírá tu nejúčinnější variantu.

Svůj stávající plynový kotel můžete dovybavit novým tepelným čerpadlem nebo se rozhodnout pro zcela nový hybridní systém tepelného čerpadla v závislosti na požadavcích vaší budovy.

Firemní článek
Související produkty
Tepelné čerpadlo od výrobce nejprodávanějších elektrokotlů na českém trhu
detail
Monoblokové tepelné čerpadlo GeniaAir Mono od značky Protherm
detail
Tepelné čerpadlo od renomovaného výrobce tepelné techniky Protherm - GeniaAir split
detail
PROTHERM – Nová technologie kondenzačních kotlů
detail
PROTHERM – Tepelná čerpadla od spolehlivého výrobce tepelné techniky
detail